social design

Intrinsiek vormgeven

Intrinsieke vormgeving is ontwerpen vanuit de dieper liggende motivatie. Ik probeer er achter te komen wat nu je ware redenen zijn om je bedrijf te starten of veranderingen in je huidige werk te bepalen.

MOED

Voor Brigitte van Beek, die bij me kwam nadat ze na er achter was gekomen nu echt voor zichzelf te beginnen, heb ik na een tweetal gesprekken met haar de diepere motivatie kunnen bepalen. Brigitte gaat een bedrijf starten waarbij ze mensen begeleid naar nieuw werk. In eerste instantie kwamen termen als: trainingen, politiek, verbeteraar, zorgzaam voorbij. Na een aantal schoffelsessies kwamen we er op uit dat ze eigenlijk wil dansen en bewegen, dat is wat ze intrinsiek het liefst doet.

 

Toepassen

Hoe pas je dat toe op je nieuw op te starten bedrijf? Ga als mensen vastlopen met ze dansen en bewegen zodat ze uit hun comfortzone komen en zo weer op nieuwe frisse ideeen komen. Brigitte heeft vervolgens een droomcollage gemaakt waarin ze heeft verbeeld wat haar motieven zijn om te starten met haar bedrijf MOED.

IMG_2269

Uit deze collage heb ik een beeldmerk gedistilleerd, filters, vrij bewegen, overlap en primair zijn de beelden waarmee ik aan de slag ben gegaan.

filters

element_moed

moedlogo

huisstijl_moed

_0750_01_zw_1920x1280

 zicht op werk